فریلنسری چیست؟ چه مزایا و معایبی دارد؟

فریلنسری چیست؟ چه مزایا و معایبی دارد؟

پیشرفت تکنولوژی و گسترش فضای مجازی سبب شده تا افراد بتوانند به خوبی در حوزه کسب و کار اینترنتی فعالیت داشته باشند. روش‌های مختلفی برای فعالیت در این عرصه وجود دارد، برخی از افراد خود اقدام به راه‌اندازی کسب و کار اینترنتی کرده و برخی دیگر فعالیت‌های دیگران و پروژه‌های دیگر کسب و کارها را انجام داده و از آن کسب درآمد میکنند. در این میان فریلنسری یا فریلنسینگ یکی از روش‌های مطلوب برای فعالیت در حوزه فضای مجازی و کسب درآمد از آن است. در ادامه این مقاله از اچ آر سرویس به بررسی موضوع فریلنسری چیست می‌پردازیم.

فریلنسری چیست؟

معنای فریلنسینگ

فریلنسری به معنای آزادکاری بوده و شامل ارائه خدمات مختلف به یک مشتری است. ارائه این خدمات بدون قرارداد و رابطه‌کاری بوده و تنها امر مهم انجام پروژه و دریافت هزینه آن است و در بسیار از موارد ممکن است مشتری و فرد ارائه دهنده خدمات نسبت به هم آشنایی نداشته و یکدیگر را ملاقات نکرده باشند. به‌طور کلی فریلنسینگ می‌تواند یک شغل پاره وقت یا تمام وقت باشد که فعالیت‌های مربوط به آن از خانه یا محیط‌های دیگر و به دور از محل کار به صورت آنلاین انجام می‌شود.

فریلنسر کیست؟

به شخصی که به صورت فریلنسینگ فعالیت دارد فریلنسر گفته می‌شود. فریلنسر کارمند هیچ سازمان یا شرکت مشخصی نبوده و به صورت مستقل فعالیت دارد. این افراد با انجام پروژه‌ها و ارائه خدمات به اشخاص و سازمان‌ها کسب درآمد  می‌کنند. طراحی سایت، نویسندگی، چاپ، ویراستاری، بازاریابی، تبلیغات، روزنامه‌نگاری، عکاسی و شغل‌های این چنینی از محبوب‌ترین فعالیت‌های فریلنسینگ است.

مزایا و معایب فریلنسری چیست؟

فریلنسری دارای معایب و مزایای مختلفی است که با توجه به میزان محبوبیت و گسترش آن در سال‌های اخیر می‌توان این‌گونه برداشت کرد که مزایای آن بسیار بیشتر از معایب آن است. در ادامه به توضیح در خصوص برخی از معایب و مزایای فریلنسینگ می‌پردازیم.

مزایا و معایب فریلنسری

مزایا

یکی از مهم‌ترین و اصلی‌ترین مزایای فریلنسری مستقل بودن است؛ فریلنسر در هر ساعت از شبانه‌روز که مایل باشد می‌تواند پروژه‌های خود را انجام دهد. هم‌چنین هیچ مکان مشخص برای انجام پروژ‌ه‌ها وجود ندارد و فریلنسر می‌تواند در مکان دلخواه خود فعالیت داشته باشد. برخی افراد از انجام کارهای یکنواخت و یکسان متنفر هستند و انجام فریلنسینگ به دلیل تنوع زیاد در انجام پروژ‌ه‌های مختلف می‌تواند بسیار مطلوب باشد. هم‌چنین فریلنسری نیاز به دریافت هیچ مجوز قانونی نداشته و برای انجام آن تنها مهارت و تجربه است.

معایب

یکی از بزرگ‌ترین معایب فریلنسری محرومیت از تسهیلات و امتیازات قانونی است. با توجه به این که فریلنسر به صورت مستقل فعالیت داشته و وابسته به هیچ سازمانی نبوده از بیمه و تسهیلات نظیر آن محروم است. این مهم یکی از چالش‌هایی بوده که بسیاری از فریلنسرها از آن گلایه‌مند هستند و افرادی که بیمه و تسهیلات دولتی برای آن‌ها دارای اهمیت است از انجام فریلنسرینگ امتناع می‌کنند.

 

چگونه می‌توان فریلنسر شد؟

حال که به‌طور کامل با مبحث فریلنسری چیست؟ آشنا شدید ممکن است به حوزه علاقه‌مند شده و درصدد ورود به آن باشید. برای فریلنسر شدن ابتدا باید در یک حوزه کاری متخصص شد، سپس این تخصص را تا جای امکان گسترش داده و در ادامه برای کسب درآمد بیشتر حوزه‌های مرتبط با تخصص خود را یاد بگیرید. فریلنسر شدن لذت‌های مربوط به خود را دارد؛ فعالیت به دور از محیط‌ شلوغ اداره یکی از بزرگ‌ترین لذت‌هایی کاری است که بسیار از افراد را ترغیب می‌کند به حوزه فریلنسینگ وارد شوند.

دلایل گسترش فریلنسری چیست؟

در سال‌های اخیر رشد این حوزه فعالیتی بسیار افزایش یافته و این میزان تا حدی پیشرفته که بسیاری از افراد شغل دوم یا سوم خود را به صورت فریلنسینگ انجام می‌دهند. یکی از مهم‌ترین دلایل رشد فریلنسری پیشرفت تکنولوژی و گسترش ارتباطات است. ورود کسب و کارها به فضای مجازی و ایجاد شغل‌های بسیار متنوع برای برآورده‌سازی نیازهای مربوط به آن سبب شده تا بسیاری از افراد از این حوزه بتوانند کسب درآمد کنند. برای  فریلنسینگ هیچ محدودیت زمانی و مکانی وجود ندارد و یک فریلنسر می‌تواند در هر لحظه از شبانه‌روز با هرجای دنیا در ارتباط بوده و پروژه‌ها و فعالیت‌های کاری مختلفی را برای کسب درآمد دریافت کند. هم‌چنین کمبود شغل‌های دولتی و اداری و محدود بودن این مشاغل به زمان و مکان از دیگر دلایل مهم گسترش فریلنسینگ است.

پردرآمدترین مشاغل فریلنسرینگ

شغل‌های معرفی شده در این بخش، یکی از مشاغل برتر در فریلنسری هستند. برخی از این مشاغل به شرح زیر می‌باشند:

پردرآمد ترین مشاغل فریلنسری چیست

طراح وب سایت

همان‌طور که می‌دانید وظیفه یک طراح وب، نوشتن کد به‌منظور راه‌اندازی سایت مشاغل و گروه‌های مختلف است. در طراحی وب می‌توان از انواع زبان‌های برنامه‌نویسی استفاده کرد؛ که بسته به بازار تخصصی مورد نظر تعیین می‌شود. آنچه در طراحی وب اهمیت بسیار زیادی دارد، توجه به نیازهای مشتری و رفع آن‌ها است. همچنین باید بتوانید وب سایتی را طراحی کنید که در آن، امکان بارگذاری متن، صوت، تصویر، کلیپ و ویدئو را وجود باشد. توجه داشته باشید که طراحی سایت فقط مربوط به راه‌اندازی اولیه نیست و موارد مختلفی را دربردارد. در طراحی وب می‌توان پروژه‌‌های مختلفی را تحویل گرفت و آن‌ها را به صورت فریلنسری گسترش داد.

طراح گرافیک

باتوجه به اهمیت محتواهای تصویری در تمامی مشاغل، بسیاری از مؤسسات و شرکت‌ها، به‌دنبال جذب گرافیست‌های کارآمد و متخصص هستند و درآمد نسبتا خوبی هم برای آن‌ها در نظر می‌گیرند. یک طراح گرافیک باید تبحر کافی در طراحی مفاهیم و متن‌های مختلف داشته باشد. طراحی بروشور، ایجاد کاراکترهای مختلف، گزارش‌های تصویری و … از جمله کارهایی است که یک طراح باید به درستی انجام دهد. امروزه هر شرکتی به یک طراح گرافیک نیاز دارد، از همین‌رو، این شغل را می‌توان به عنوان یکی از پردرآمدترین رشته‌های فریلنسری شناخت. ادمین شبکه‌­های اجتماعی، نویسنده سایت و تصویربرداری و ویراستاری از دیگر مشاغل پردرآمد در حوزه فریلنسری محسوب می­شوند که این ­روزها از بازارکار خوبی برخوردار هستند.

نحوه کسب درآمد فریلنسر چگونه است؟

فریلنسر از راه دریافت پروژه‌های مختلف کسب درآمد می‌کند. به این شکل که پروژه‌هایی را از کارفرما یا کارفرمایان دریافت کرده و طبق یک زمان‌بندی مشخص باید آن‌ها را تحویل دهد؛ پس از تحویل پروژه طبق قرار انجام شده فریلنسر  دستمزد خود را دریافت می‌کند. در فضای مجازی وب سایت‌های مشخصی وجود دارند که می‌توان رزومه و حوزه تخصص خود را برای آن‌ها ارسال کرد و پس از بررسی‌ها و آزمون‌های مربوطه مشغول بکار شد.

با توجه محدودیت‌های مشاغل دولتی و خصوصی و نرخ رشد بیکاری افراد، فریلنسری یکی از بهترین گزینه‌ها برای کسب درآمد است. با گسترش حیطه تخصص و افزایش معلومات کاری می‌توان در امر فریلنسینگ بسیار موفق عملکرد کرده و به‌طبع درآمد بسیار زیادی از آن حاصل کرد. برای دسترسی به سایر مقالات مفید موجود اچ آر سرویس می‌توانید از قسمت جستجو این وب سایت کاربردی بهره‌مند شوید. هم‌چنین با ارتباط با واحد کارشناسی می‌توانید در خصوص جذب و استخدام فریلنسر در حوزه اینترنت اطلاعات بیشتری کسب کنید.

 

پیشنهاد ویژه: لغت نامه منابع انسانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Enquire now

Give us a call or fill in the form below and we will contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.