اهداف مدیر منابع انسانی چیست؟

اهداف مدیریت منابع انسانی
4.1/5 - (10 امتیاز)

هر شرکتی برای این‌که بتواند کسب‌وکار خود را آغاز کند، نیاز به سرمایه دارد، این سرمایه برای اجاره ساختمان شرکت، خرید تجهیزات یا پرداخت قبوض مورد نیاز است. اما مهم‌ترین سرمایه هر شرکتی، منابع انسانی آن است؛ یعنی کارکنانی که به استخدام گرفته می‌شوند تا امور شرکت را به اجرا برسانند. معمولاً دپارتمان منابع انسانی شرکت‌ها و مؤسسات نه تنها برای یافتن و جذب نیرو فعالیت می‌کنند، بلکه در پی توسعه مهارت‌ها و ویژگی‌های کارکنان نیز هستند. وقتی دپارتمان منابع انسانی (HR) در یک شرکت، به شکوفایی و بالندگی نیروی کار اهمیت دهد، موفقیت آن شرکت را تضمین شده است. در این مقاله از وبلاگ اچ آر سرویس به بررسی اهداف مدیر منابع انسانی می‌پردازیم.

اهداف مدیرمنابع انسانی

در ادامه به اهداف اصلی مدیر منابع انسانی می‌پردازیم:

حفظ و افزایش بهره‌وری با برنامه‌ریزی روی نیروی کار

یکی از مهم‌ترین اهداف مدیر منابع انسانی در مؤسسات این است که با استخدام به اندازه نیروی کار کارآمد و ماهر، به افزایش بهره وری سازمان کمک کند. یک مدیر منابع انسانی باتجربه، دائماً در حال تجزیه و تحلیل حجم کاری کارکنان است و با بررسی دقیق درمی‌یابد چه وقت باید از نیروهای تازه‌کار استفاده کند؛ همچنین به سایر مشکلات موجود در مؤسسه توجه می‌کند و سعی در رفع و رجوع آن‌ها می‌کند.

برای تسریع سرعت استخدام نیروی کار، وجود یک برنامه جامع برای استخدام کارکنان ضروری است. از سوی دیگر نه تنها شرح وظایفی جامع و کامل باید موجود باشد، بلکه دپارتمان منابع انسانی باید تصوری از تیپ شخصیتی و روحیه کارکنانی که برای پست‌های مختلف درنظر گرفته خواهند شد، داشته باشد. وقتی این دپارتمان شناخت کامل از ویژگی‌های نیروی کار مورد نیاز برای شرکت یا مؤسسه داشته باشد، می‌تواند اقدام به استخدام افراد لایق و کاربلد نماید.

اهداف مدیریت منابع انسانی

توسعه پروسه‌های ارزیابی و برنامه‌های آموزشی

حفظ نیروی کاری ماهر و کارآمد باید یکی از نقاط توجه دپارتمان منابع انسانی و از مهم‌ترین اهداف مدیر منابع انسانی باشد. چراکه کارکنان ارزشمندترین سرمایه شرکت‌ها محسوب می‌شوند. میزان رضایت شغلی در میان کارکنانی که به خوبی از لحاظ نیازهای معیشتی تأمین می‌شوند و احساس می‌کنند که از نظر حرفه‌ای می‌توانند رشد کنند، بسیار بالاست.

افزایش تعداد برنامه‌های آموزشی و توسعه مهارت‌های فردی در شرکت، تعداد کارکنان کارآمد و خلاق را افزایش می‌دهد. همچنین کارکنان علاقه‌مندند که به طور مداوم از سوی کارفرمایان بازخورد عملکردشان در شرکت را دریافت کنند تا میزان رضایتمندی آن‌ها را دریابند.

ارزیابی و برنامه آموزشی نیروهای سازمان

افزایش تعامل کارکنان

شرکت‌ها وقتی عملکرد مناسبی دارند که کارکنان آن‌ها به بهترین نحو کار می‌کنند و در جایگاه خود احساس ارزشمند بودن، دارند. در کنار بخش مدیران رده بالا، دپارتمان مدیریت منابع انسانی وظیفه دارد که‌ فرهنگ کار تیمی و همکاری بهینه میان کارکنان را توسعه دهد. خصوصاً در شرکت‌های بزرگ، این مسأله حائز اهمیت است که کارکنان بخش‌های بزرگ همگی خود را به یک میزان مثمرثمر و مفید بدانند. به عنوان مثال شخصی که در واحد تعمیرات کار می‌کند خود را به اندازه شخصی که در بخش تحقیقات مشغول به کار است، مهم تلقی کند.

 

تعیین ساختار مؤسسه به صورتی که باعث شکوفایی کارکنان شود

در این راستا، استخدام کارکنان مستعد و مناسب اولین قدم است. وقتی یک مؤسسه نیروهای بااستعداد و کارآمد استخدام کرد، نوبت به پرورش مهارت‌ها و توانایی‌های آن‌ها می‌رسد تا بازگشت سرمایه صرف شده برای نیروهای انسانی به درستی انجام پذیرد.

ساختاری که برای پرورش نیروی کار به عنوان مثال یک کارخانه به کار می‌رود باید متفاوت از یک مؤسسه آموزشی، یک بیمارستان یا یک فروشگاه باشد و این کار مدیریت منابع انسانی است که ساختارهای مناسب آموزشی را با توجه به مؤسسه یا شرکت موردنظر پیاده سازی و اجرا کند.

پرورش نیروهای یک سازمان

ایجاد هماهنگی مؤثر در سراسر سازمان

انسان‌ها در تنهایی نه‌تنها نمی‌توانند به بالندگی برسند، بلکه زنده ماندن هم برایشان دشوار است چراکه در میان تمام موجودات از همه اجتماعی‌تر هستند. بنابراین چنانچه کارکنان از نظر روحی از هم منفک باشند، می‌توان حدس زد که چه چالش‌هایی پیش روی شرکت خواهد بود. از این‌رو یکی از اهداف مدیر منابع انسانی باید برقراری هماهنگی در عین رعایت سلسله مراتب بین دپارتمان‌های مختلف یک سازمان باشد.

یافتن کارکنان مفید و تمرکز بر پرورش مهارت‌های آن‌ها

در دنیای امروز، تعامل بین کارکنان و کارفرمایان بسیار پویاست. اشخاص جویای کار به دنبال کسب مهارت‌های جدید هستند تا بتوانند فرصت‌های شغلی مناسب‌تری را بیابند و کارفرمایان نیز در پی نیروی کار خلاق و ماهر هستند.

در این میان یکی از اهداف مدیریت منابع انسانی این است که کارکنانی را به استخدام درآورد که برای فرصت‌های شغلی موجود بهترین و کارآمدترین افراد باشند و از طرفی مراقب باشد تا این افراد به گونه‌ای به رشد و بالندگی در حین انجام کار برسند که در دنیای پررقابت امروز، بتوانند همگام با سایرین به خلق ارزش و کمک به موفقیت آن کسب و کار بپردازند.

استخدام نیروهای کارآمد

توجه به توسعه اجتماعی و اخلاقی کارکنان

یکی دیگر از اهداف مدیریت منابع انسانی این است که نه تنها به آموزش مهارت‌ها و تلاش در جهت رشد و شکوفایی کارکنان بپردازد، بلکه به تغییرات اجتماعی و فرهنگی آن‌ها که می‎‌تواند محیط کار را تحت تأثیر قرار دهد، نیز به همان میزان اهمیت دهد.

نتیجه‌گیری

برای  کسب موفقیت در دنیای کسب و کار امروزی باید اهداف مدیریت منابع انسانی را در سراسر سازمان دنبال کرد. این تغییر و تحول در دنیای کسب و کار و پیچیدگی‌های آن باعث شده که برای استخدام شدن در یک شرکت یا مؤسسه تجاری نیاز به مهارت‌های قابل توجهی باشد و فراتر از آن امکان ارتقای این مهارت‌ها و رشد و توسعه توانایی‌های افراد وجود داشته باشد.

به همین خاطر نقش دپارتمان مدیریت منابع انسانی از بخشی که تنها به استخدام و اخراج کارکنان مشغول بود، تغییر یافته و و تبدیل به مرکز مدیریتی شده که سازمان را برای رقابت در دنیای کسب و کار امروزی آماده می‌کند.

همچنین به همین دلیل است که اهداف مدیریت منابع انسانی باید در تمام ارکان یک سازمان جاری باشد. امروزه موفقیت یک کسب و کار رقم نمی خورد مگر در سایه انتخاب به جای کارکنان، آموزش صحیح آن‎‌ها، ایجاد ساختارهای ارتباطی در شرکت و حمایت از آن‎‌ها.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Enquire now

Give us a call or fill in the form below and we will contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.