cover letter چیست؟ چگونه یک کاورلتر حرفه‌‎ای بنویسیم؟

cover letter چیست؟ چگونه یک کاورلتر حرفه‌‎ای بنویسیم؟

آیا می‎‌دانید کاورلتر  cover letter چیست و چه تقاوتی با رزومه دارد؟ اصلا تا به حال این اصطلاح به گوشتان خورده است و با کاربردهای کاورلتر آشنا هستید؟ در واقع کاورلتر چیزی فراتر از یک رزومه است و اغلب افرادی که برای یک عنوان شغلی یا اپلای در دانشگاه کاورلتر تهیه می‌‎کنند؛ آن را اشتباه نوشته و اثر دلخواه خود را نمی‎بینند.

آن‏‌ها اینطور می‏نویسند که من پس از دیدن آگهی استخدام و یا تبلیغ اپلای شما برای پذیرش در فرصت شغلی یا رشته تحصیلی x، درخواست خود را برای شما ارسال می‎کنم. این در حالی است که ارسال چنین متنی نه تنها بی فایده است بلکه منجر به کنار گذاشتن همیشگی درخواست‎شان خواهد شد.

ما در اچ آر سرویس قصد داریم درمورد نظر کارشناسان نسبت به این موضوع که کاورلتر چیست و چگونه آن را حرفه‌‏ای بنویسم؛ صحبت کنیم. تا انتها همراه ما باشید تا بتوانید به خوبی نامه پوششی خود را با جملاتی قوی آغاز کنید.

 

کاورلتر (cover letter) چیست؟

در پاسخ به سوال cover letter چیست باید بگوییم که کاورلتر یا نامه پوششی در واقع نوعی سند محسوب می‎‌شود که توسط آن درخواست تحصیلی و یا شغلی خود را ارسال می‏کنید منتهی این نامه، در کنار رزومه و یا CV قرار گرفته و شرح حال مختصر یک صفحه‌‎ای از معرفی خودتان می‎باشد.

هدف از نوشتن چنین نامه‌‏ای این است که به طور مختصر خود را معرفی نموده و خلاصه ‎‌‌ای از سوابق حرفه‌‎ای و یا موفقیت‌‏ها و دستاوردهای تحصیلی خود را به کارفرما و یا رئیس دانشگاه مدنظرتان ارائه کنید.

کاورلتر شامل چیزی حدود ۲۵۰ تا ۴۰۰ کلمه می‌‎باشد و با اهداف متفاوتی نوشته می‎‌شود. به این صورت که ۲ نوع کلی از نامه پوششی وجود دارد:

  1. کاورلتر شغلی
  2. کاورلتر برای اخذ پذیرش تحصیلی (از مهم‎ترین گزینه‏‌هایی است که برای دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری بسیار ضروری است)

به همان میزان که یک نامه پوششی خوب می‎تواند کارفرما و یا رئیس دانشگاه را علاقمند به خواندن آن کند، یک نامه پوششی پر از اشتباه نیز می‎تواند باعث از دست رفتن فرصت موجود برای شما شود. از این رو، هنگام نگارش آن می‌‏توانید به شرایط نامطلوبی که در شغل یا دوران تحصیل خود داشته‌‎اید اشاره کرده و درمورد آن شفاف سازی کنید.

شرایطی مانند وقفه در تحصیل، تغییر در شغل، کاهش میزان کیفیت تحصیلی و امثال آن ممکن است به راحتی باعث بدبینی مدیر یا استاد دانشگاه‎تان شود. بنابراین، با نگارش این نوع نامه، به خوبی می‌‎توانید شرایط به وجود آمده را تشریح کرده و شانس قبولی خود را چندین برابر افزایش دهید.

به یاد داشته باشید که cover letter، یک فرصت بسیار خوب برای ارائه توانمندی‌‎ها و موفقیت‎‌های تحصیلی‎ و یا شغلی‎تان به شمار می‎رود. شما در این نامه به صورت کاملا مختصر، توضیحاتی قانع کننده مبنی بر شایستگی خود جهت تصدی یک شغل یا فرصت تحصیلی ارائه می‎‌کنید.

همچنان تا انتها همراه ما در اچ آر سرویس باشید تا نحوه نگارش اصولی و تفاوت آن را با رزومه توضیح دهیم.

 

حتما بخوانید: مصاحبه شغلی چیست؟

 

cover letter چیست

تفاوت کاورلتر و رزومه چیست؟

هرچند بخش عمده‌‏ای از اطلاعات رزومه و کاورلتر با یکدیگر مشابه است اما در cover letter، توانایی‏‌ها، افتخارات و دستاوردهای فرد، توضیح داده می‎‌شود. در واقع، نامه پوششی به شما این امکان را می‎‌دهد تا مقالات پژوهشی خود را به خوبی برای شخص موردنظرتان ارائه کنید.

در روند ارائه پروپزال‎‌ها نیز این امر اهمیت فراوانی پیدا می‎‌کند تا حدی که در پذیرش یا عدم پذیرش آن سهم بسزایی خواهد داشت. در رابطه با فرصت‏‌های تحصیلی پیش رو نیز باید گفت که یک cover letter قوی می‌‏تواند، تیم پذیرش دانشگاه را قانع کند که شما بهترین گزینه ممکن برای نشستن بر صندلی هستید.

در کاورلترهای شغلی، باید توجه کنید که صرفا دستاوردها و توانمندی‌‎های مرتبط با شغل موردنظر خود را درج کنید و از پراکنده گویی خودداری کنید.

 

یک کاورلتر حرفه‌‏ای از چه بخش‌‎هایی تشکیل شده است؟

حال که با کاورلتر و تفاوت آن با رزومه آشنا شدید، بهتر است کمی راجع به بخش‌‏های مختلف آن صحبت کنیم. بخش‏‌های یک cover letter عبارتند از:

 

معرفی فرد

این بخش شامل موارد زیر خواهد بود:

  • نام کامل فرد متقاضی
  • بیان موقعیت شغلی یا تحصیلی فعلی که برای آن درخواست داده‌‎اید
  • تخصص و توانمندی‎‌‌های پراهمیت فرد
  • شرح مختصری از شخصیت فرد متقاضی

در واقع برای نوشتن این بخش، کافی است به این پرسش‌‏ها پاسخی کوتاه اما تأثیرگذار بدهید:

  1. در حال حاضر شغل یا موقعیت تحصیلی‎تان چیست؟
  2. برای بدست آورده همان موقعیت، چه تخصص‎‌‌ها و مهارت‌‏های ویژه‎‌‌ای دارید؟
  3. چرا شما مناسب‎‌‌ترین گزینه برای آن موقعیت هستید؟

 

بخش پایان نامه

این بخش مربوط به افرادی است که هنوز از پایان نامه خود دفاع نکرده‌‎اند و انصافا یکی از سخت‎‌ترین قسمت‏‌های نگارش این نامه می‎‌باشد. در اینجا فرد متقاضی باید پیش از ارائه و دفاع از پایان نامه، cover letter خود را بنویسد.

این کار نیاز به تمرین دارد تا آنجا که بتوان تنها در طول یک پاراگراف، پایان نامه را به خوبی تشریح کرد. اگر می‎خواهید شانس اپلای خود را بالا ببرید باید بتوانید آن بخش‌‎هایی از پایان نامه که با موقعیت موجود در اپلای هم راستا هستند را به خوبی برجسته کرده و نظر مخاطب خود را جلب کنید.

این نکته را هیچ‎گاه فراموش نکنید که کمیته علمی مربوطه برای بررسی و تأیید صلاحیت‎تان، الزاما از افرادی که در رشته تحصیل شما دارای تخصص هستند تشکیل نشده است. یعنی در این میان افرادی حضور دارند که در زمینه تحصیلی شما دارای تخصص نیستند.

به همین دلیل، باید بتوانید کاورلتر خود را علیرغم اینکه دارای یک لحن کاملا علمی است؛ به صورت ساده و شفاف بنویسید. رعایت همین نکته ساده باعث می‎‌شود همان افراد حاضر در کمیته علمی به عمق تخصص و دانش‎تان پی برده و رأی مثبت دهند.

حتما به موفقیت‏‌های شاخص خود اشاره کنید. این دستاوردها شامل دریافت بورسیه، کسب رتبه یا مدال در مسابقات علمی معتبر، دریافت جایزه و یا لوح تقدیر در زمینه علمی مرتبط با فرصت تحصیلی است.

در نهایت، چشم اندازخود برای حضور در چنین فرصتی را بیان نموده و بیان کنید در آینده نزدیک ۵ یا ۶ سال بعد، در کجا خواهید ایستاد. این امر مستلزم این است که نسبت به خواسته‌‏ها، اهداف، علائق و موقعیت تحصیلی پیش رو شناخت کافی داشته باشید.

 

سوابق و تجربیات فردی در تدریس

این بخش، یکی از پرچالش‌‏ترین قسمت‎‌‌های کاورلترهای است و کمک بسیاری هم برای پذیرش‎تان خواهد کرد. از این رو، اگر دارای سابقه تدریس هستید حتما نسبت به درج آن، اقدام کنید.

ذکر سوابق تدریس، به دریافت بورسیه و یا کمک هزینه تحصیلی شما کمک فراوانی خواهد کرد. بنابراین، برای اثرگذاری بیشتر، کافی است حوزه تدریس، نحوه آن و دلایل علاقمندی خود به تدریس را در برگه‌‎ای بنویسید. سپس، آن را به صورت خلاصه طی یک و یا نهایتا ۲ پاراگراف در نامه پوششی بیاورید.

نکته مهمی که در این رابطه وجود دارد و افراد زیادی به آن اهمیت نمی‎‌دهند این است که حتی اگر سوابق تدریس‎تان با موقعیت تحصیلی موردنظر مشابهتی ندارد؛ باز هم آن را درج کنید. چرا که عده کمی از افراد دارای چنین تجربه‌‎ای هستند و این امر باعث می‎شود کمیته علمی نظر مثبتی نسبت به شما داشته باشد.

نگارش کاور لتر حرفه ای

سوابق شغلی

اگر برای کسب یک فرصت آکادمیک اقدام به نوشتن Cover Letter می‎کنید؛ سوابق شغلی شما برای داوران از اهمیت فوق العاده‌‎ای برخوردار است. بنابراین، سوابق شغلی مرتبط خود را حتما در نامه مزبور قید کرده و به راحتی از کنار آن نگذرید.

دلیل این تأکید این است که با اشاره به تجربیات کاری، هیئت داوران نظر مثبت‏‌تری نسبت به شما خواهند داشت. چرا که از این طریق، میزان تعامل و سخت‎کوشی فرد را سنجیده و بر همین اساس، فرد شایسته را انتخاب می‎کنند.

به طور کلی در کاورلتر باید بتوانید در کوتاه‎‌‌ترین زمان و با استفاده از جملاتی مختصر، ابعاد برجسته شخصیتی، شغلی و تحصیلی خود را نشان دهید. از این رو، تجربیات کاری هرچند کوتاه خود را ذکر کرده و از بیان آن به هیچ عنوان نهراسید.

حتما بخوانید: مشاوره شغلی چیست؟

بخش نهایی: نتیجه گیری

قسمت انتهایی یک کاورلتر، جمع بندی و یا نتیجه گیری آن می‎باشد. در اینجا می‏توانید اشاره‌‏ای کلی و البته کوتاه به تمام بخش‌‎های ذکر شده اعم از معرفی، پایان نامه، سوابق تدریس و همچنین تجارب حرفه‏‌ای داشته باشید. در نوشتن این بخش به نکات زیر توجه کنید:

  • در این بخش به مدارکی موجود در پیوست همچون رزومه اشاره کنید.
  • آدرس ایمیل، وب سایت شخصی و یا اکانت لینکدین خود را بنویسید.
  • متن نامه پوششی خود را به دور از هر نوع تملق و یا تشکر زیاده از حد بنویسید. چرا که این کار باعث می‎‌شود هیئت داوران نظر مثبت خود را نسبت شما از دست بدهند.

 

در پایان

در این مقاله از اچ آر سرویس تلاش کردیم به ابعاد مختلف این موضوع بپردازیم که کاورلتر  (cover letter) چیست و چه تفاوتی با رزومه دارد؟ همانطور که اشاره کردیم، کاورلتر، سندی یک صفحه‎‌ای است که فرد در آن سعی می‏‌کند تا تخصص، مهارت‎‌ها و توانمندی‎‌های شاخص خود را برای کارفرما و یا مدیر دانشگاه موردنظرش به اثبات برساند.

اشاره کردیم که تمام نامه‌‎های پوششی از بخش‌‎های مختلفی تشکیل می‎شوند که این قسمت‎‌‌ها عبارتند از:

  • معرفی
  • پایان نامه
  • سوابق تدریس
  • سوابق شغلی
  • نتیجه گیری

به عبارت دیگر، برای هر یک از بخش‌‎های بالا باید نهایتا یک یا ۲ پاراگراف کوتاه بنویسد به طوریکه طول نامه بیش از یک صفحه نشده و همچنان مختصر باشد.

آیا شما هم تاکنون اقدام به نگارش کاورلتر کرده‎‌‌اید؟ آیا تجربه‌‎ای در این زمینه دارید؟ لطفا نظرات ارزشمند خود را در قسمت‎ کامنت‌‎ها با ما در اچ آر سرویس به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Enquire now

Give us a call or fill in the form below and we will contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.