cv چیست؟ تفاوت‌‎ها و شباهت‌‏های میان رزومه و cv

cv چیست؟ تفاوت‌‎ها و شباهت‌‏های میان رزومه و cv

cv چیست؟ چه ویژگی‌هایی دارد؟  تفاوت رزومه و cv چیست؟ پرسشی که ذهن بسیاری از افراد جویای کار را به صورت جدی مشغول کرده است. چرا که به درستی تفاوت‌‏های این دو را نمی‏دانند و در برخی از اوقات، آن‎‌ها را به اشتباه، یک امر واحد تلقی می‎کنند.

اگر تا به الان اقدام به نوشتن رزومه کرده باشید، می‎‌دانید که رزومه شرح مختصری از سوابق کاری، تحصیلی و مهارت‎‌های آموخته شده هر فرد می‌‎باشد. CV  نیز علیرغم شباهت‏‌های بسیاری که به رزومه دارد؛ دارای تفاوت‏‌های عمده‏ای با آن است. در ادامه این مقاله از اچ آر سرویس، به معرفی سی وی، ویژگی‎‌ها و نحوه نگارش آن خواهیم پرداخت. زیرا اغلب افراد با رزومه و شیوه نوشتن آن آشنا هستند اما مشکل عمده آن‎‌ها در تهیه CV می‌‎باشد. پس همچنان تا انتها همراه ما باشید.

 

 CV یا(Curriculum Vitae) چیست؟

CV که مخفف عبارت Curriculum Vitae می‏باشد، نسبت به رزومه از جامعیت و تفصیل بیشتری برخوردار است. از این رو، تعداد صفحات و طول آن نیز بیشتر از رزومه خواهد بود. به طور کلی CV نیز همچون رزومه، جهت ارائه دستاودرها، موفقیت‎‌ها، سوابق کاری، تحصیلی و بیان مهارت‏‌های فردی مورد استفاده قرار می‎گیرد.

هرچند بیشترین محل استفاده از سی وی جهت درخواست مشاغل دانشگاهی و آکادمیک می‎‌‌باشد و به همین دلیل نیز، باید بر مهارت‎‌‌ها و دانش خود تا حد امکان مانور بدهید تا کارفرما با سوابق پژوهشی و تحصیلی شما به اندازه کافی آشنا شود.

 

چه چیزهایی را باید درCV  بنویسیم؟

حال که به خوبی با تفاوت‌‎های عمده میان رزومه و سی وی آشنا شدید، ضروری است که راجع به نحوه نگارش CV توضیحات کاملی را ارائه کنیم. به این منظور، تمام نکاتی که در ادامه آورده‌‏ایم را با دقت مطالعه کنید.

  1. سی وی، درست مانند رزومه با اطلاعات شخصی شما شروع خواهد شد. یعنی برای نوشتن بند ابتدایی سی وی باید موارد زیر را درج کنید:
  • نام و نام خانوادگی
  • آدرس محل سکونت
  • شماره تماس
  • ایمیل
  • زمینه علمی فرد
  1. در قسمت اطلاعات تحصیلی، جزئیات بیشتری را اضافه کنید. مثلا اگر در رزومه صرفا به سال ورود دانشگاه، سال اخذ مدرک و معدل (درصورتیکه معدل بالا دارید) اشاره می‎‌کنید؛ در CV باید اطلاعاتی همچون عنوان پروژه‌‎های تحصیلی، پایان نامه، سال ارائه آن‏‌ها و… را شرح دهید.
  2. ضروری است که تمام تألیفات، تحقیقات و پژوهش‎‌‌های خود را در سی وی قید کنید. یعنی اگر تا کنون اقدام به چاپ کتاب، ترجمه مقاله یا کتاب و یا انتشار مقاله در نشریات معتبرنموده‌‏اید؛ همه آن‏‌ها را به ترتیب سالی که انجام داده‏‌اید، درج کنید.
  3. یک بخش از سی وی مربوط به جوایز، افتخارات و حتی مدال‏‌های کسب شده در مسابقات و جشنواره‌‏های مختلف است. تمام دستاوردهای خود از جمله دریافت بورسیه تحصیلی را حتما ذکر کنید.
  4. در بخش سوابق شغلی و حرفه‏‌ای نکات زیر را قید کنید:
  • تمامی سوابق مربوط به کارهای تحقیقاتی و پژوهشی که تاکنون انجام داده‌‏اید (مهم نیست که داوطلبانه بوده و یا در ازای انجامشان حقوق دریافت کرده باشید)
  • دوران کارآموزی
  • کارها و فعالیت‏‌های داوطلبانه در صورت مرتبط بودن با شغل درخواستی
  • تعداد سال‏‌های عضویت و فعالیت در انجمن‏‌های علمی و تخصصی مختلف
  1. در انتها باید به درستی لیست افراد معرف خود را بنویسید. این لیست شامل نام و اطلاعات تماس افراد معتبر و موجه دانشگاهی است که اقدام به نگارش توصیه نامه برای شما کرده‌‏اند.
حتما بخوانید: cover letter چیست؟

cv چیست

سی وی (CV) دارای چه بخش‌‏هایی است؟

با توجه به نکات گفته شده در پاراگراف‎‌های قبل، تمام سی وی‏‌ها دارای بخش‌‎های زیر هستند. بنابراین، هنگام تهیه CV بخش‎های زیر را به ترتیب ذکر کنید:

  1. اطلاعات تماس فردی
  2. سوابق علمی تا کنون
  3. سوابق شغلی
  4. مهارت‌‏های آموخته شده
  5. افتخارات، جوایز و مدال‏های کسب شده
  6. مقالات تألیفی و منتشر شده
  7. فعالیت در انجمن‏های علمی و تخصصی
  8. بورسیه (درصورت دریافت)
  9. گواهی نامه‏‌های اخذ شده
  10. فعالیت‏‌های داوطلبانه مرتبط با شغل درخواستی
  11. علائق و سرگرمی‏‌های فردی (اختیاری است و می‏‌توانید آن را حذف کنید)

 

تفاوت رزومه و CV  چیست؟

مهم‏‌ترین وجه تشابه رزومه و سی وی در این است که هر دو، سندهایی هستند برای ارائه خلاصه‌‎ای از دستاوردهای تحصیلی، سوابق شغلی و موفقیت‌‏های حرفه‎‌‌ای‎تان. علاوه بر این، از هر دو سند مزبور می‎توانید جهت ارسال درخواست تقاضای استخدام به کارفرما، بهره بگیرید.

بهتر است بدانید که در نوشتن سی وی هیچ محدودیتی در تعداد صفحات ندارید. همچنین، سی وی جزئیات بیشتر و دقیق‌‎تری نسبت به رزومه داشته و اغلب بر تحقیقات انجام شده و دوره‎‌‌های دانشگاهی فرد متمرکز است. این در حالی است که رزومه یک سند کوتاه یک الی ۲ صفحه‌‎ای است که شامل مهارت‏‌ها، سوابق کاری، تحصیلات و افتخارات کسب شده فرد می‌‎باشد.

در واقع، عمده‌‏ترین تفاوت سی وی و رزومه در این موضوع است که در رزومه برخلاف CV، شما باید نگاهی اجمالی و کاملا مختصر به سوابق حرفه‌‏ای و تحصیلی خود داشته و سپس آن را بنویسید درحالیکه در CV به طور کاملا مفصل، به ارائه سوابق و مهارت‌‏های خود پرداخته و هیچ محدودیتی در معرفی خود نخواهید داشت. از این رو در نگارش CV نباید همچون رزومه بسیاری از اطلاعات خود را حذف کنید بلکه با خیالی آسوده می‏‌توانید بر جزئیات مواردی که در ادامه خواهیم گفت؛ تمرکز کرده و آن‌‎ها را در صفحات متعدد درج کنید.

جالب است بدانید در برخی از کشورها همچون استرالیا، هند و آفریقای جنوبی این دو را یکی دانسته و به جای یکدیگر استفاده می‎کنند.

 

چگونه CV  خود را به بهترین شکل بنویسیم؟

براساس بخش‌‏های گفته برای نگارش سی وی، لازم است بدانید که در هر بخش چه نکاتی را قید کنید تا اثربخشی سی وی خود را چندین برابر افزایش دهید. در ادامه خواهیم گفت که اصول نوشتن سی وی چیست.

 

اطلاعات تماس

همانطور که پیش‎تر گفتیم در این قسمت، علاوه بر مشخصات فردی باید ایمیل و آدرس محل سکونت خود را بنویسید. برای نوشتن آدرس، درج نام استان، شهرستان، و کدپستی کفایت می‏کند.

 

ترتیب درج شرح سوابق علمی و حرفه‌‏ای

تمامی سوابق شغلی و علمی خود را باید از آخرین به اولین بنویسید. به این صورت که مثلا دکتری سال تحصیلی ۱۴۰۰، کارشناسی ارشد ۱۳۹۶، کارشناسی ۱۳۹۴٫

درمورد سوابق و تجربیات شغلی خود نیز به روش بالا عمل کنید و از آخرین سابقه شغلی شروع کرده تا به اولین تجربه کاری برسید.

 

دستاوردهای خود را پررنگ کنید

 به منظور تأثیرگذاری بیشتر بر کارفرما، کافی است که دستاوردهای خود را با ذکر اعداد مشخص، درج کنید. یعنی اگر اشاره می‏‌کنید که در سال اخیر با فعالیت‌‏های مستمر باعث افزایش میزان فروش شرکت خود شده‎‌‌اید؛ دقیقا بنویسید که این افزایش فروش مثلا از رقم  ۵۰  میلیون تومان به ۱۰۰ میلیون تومان در ماه رسیده است.

و یا اگر به مهارت رهبری و دستاوردهای خود در این زمینه می‏‌پردازید، بهتر است به صورت شفاف ذکر کنید که در سال اخیر چند کارمند را رهبری کرده‏ و یا چند پروژه را به صورت تیمی تحویل کارفرمای خود داده‌‎اید.

حتما بخوانید: مصاحبه شغلی چیست؟

 

مهارت‌‏های مرتبط با فرصت شغلی را ذکر کنید

ممکن است شما فردی باشید که دارای مهارت‏‌های متعدد آن هم در حوزه‌‏های مختلف هستید. بنابراین، به هیچ عنوان نباید تمام مهارت‏‌های خود را در سی وی ذکر کرده و کارفرما را خسته کنید.

ضروری است که بر مهارت‏‌های نرم و سخت (مهارت‏‌های فنی) مرتبط با شغل مورد نظر تأکید کنید. مثلا برای ارائه درخواست استخدام جهت تدریس در دانشگاه در رشته روانشناسی هیچ نیازی به بیان مهارت‏‌های ورزشی و یا مهارت‌‎های کسب شده در رشته مهندسی صنایع ندارید.

نگارش cv

جوایز، افتخارات و مدال‌‎ها

در اینجا باید جزئیات مربوط به جوایز و افتخارات کسب شده خود را اعم از تعداد دفعات دریافت، رتبه و سال اخذ جوایز را ذکر کنید. مثلا کسب مدال نقره و رتبه دوم در المپیاد فیزیک کشوری در سال ۱۴۰۰

 

پیش از ارسال سی وی، آن را بررسی کنید

به یاد داشته باشید که صرف زمان بسیار برای نگارش یک cv جامع و کامل تنها بخشی از مسیر موفقیت شما است. حتما پس از تهیه سی وی، آن را به یکی از دوستان هم رشته‎ای یا همکار، همکلاسی‎ها و یا اساتید خود نشان دهید. این افراد با اطلاعاتی که راجع به شغل و تحصیلات مدنظرتان دارند، به خوبی می‏توانند ایرادات موجود در cv شما را ببینند. (نواقص و ایراداتی که حتی پس از بارها مطالعه از چشم‏تان پنهان خواهند ماند)

 

در پایان

ما در این مقاله از اچ آر سرویس تلاش کردیم تا به این پرسش کلیدی و رایج پاسخ دهیم که cv چیست؟ و همچنین بخش‌های اصلی سی وی و اصول نگارش آن را برشمردیم. همچنین به بررسی تفاوت‌های بین رزومه و cv پرداختیم. در واقع هردوی آن‏‌ها سندهایی هستند که جهت معرفی سوابق تحصیلی، شغلی، مهارت‏‌ها، دستاوردها و ارائه اطلاعات فردی به کارفرما مورد استفاده قرار می‎گیرند.

این در حالی است که رزومه بسیار خلاصه، مختصر و کوتاه‌‎تر از سی وی ارائه می‎‌شود. چرا که cv  در اغلب موارد طیق درخواست کارفرما جهت اشتغال در مشاغل دانشگاهی و آکادمیک ارائه خواهد شد. علاوه بر آن، اشاره کردیم که برای نگارش یک سی وی کامل و جامع، چه نکاتی را باید رعایت کنید. این نکات شامل درج تاریخ سوابق شغلی و تحصیلی از آخرین به اولین، پر رنگ کردن دستاوردها توسط اعداد و ارقام، اشاره به انجام کارهای داوطلبانه و عضویت در انجمن‌‏های مختلف علمی و تخصصی و… می‏باشد.

آیا تاکنون اقدام به نگارش cv کرده‌‏اید؟ به نظر شما چه تفاوت‌‎‎های دیگری میان سی وی و رزومه وجود دارد که در این مطلب به آن اشاره نشده است؟ نظرات و تجربیات ارزشمند خود را با ما به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Enquire now

Give us a call or fill in the form below and we will contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.